Az SSD elfelejthet mindent, ha 7 napig nem kap kakaót

Lefordítva magyar nyelvre. Adatvesztés léphet fel, amennyiben 7 napig áram nélkül marad az SSD. Alvin Cox friss nyilatkozata szerint teljes vagy részleges adatvesztés léphet fel az enterprise verzióknál hosszabb áramkimaradás esetén. És az adatok további veszélyforrása, ha hírtelen megemelkedik a szoba/terem hőmérséklete.

Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy kötelezően eltűnnek az adatok pont 7 napon belül. Ez megtörténhet, de nem törvényszerűen! Viszont erre bőven oda kell figyelni! És azt is ismételni szeretnénk, hogy ez enterprise változatokra vonatkozik. Ha nem cég részére vásárolunk SSD-t, akkor ne ezt a kiadást válasszuk.

Az otthoni felhasználók részére készült SSD-kre a gyártók 2 év adatmegőrzési garanciát vállalnak, míg az enterprise változatokra csak 3 hónapot. Ezeket a meghatározásokat (garanciákat) a Samsung, a Seagate és az Intel mondja ki.

Ezért jó, ha 2x is meggondolod mielőtt csak úgy teszed/veszed az SSD-t, mintha az egy hagyományos HDD lenne. Vagyis, ha kiveszed, és túl sok ideig nem teszed vissza, akkor lehet, hogy érdekesen fogsz nézni ha újra használni fogod. És ez akkor is megtörténhet ha teljesen lecsatolod az áramhálózatról a számítógéped. Vagyis, ha elmész nyaralni, akkor ne húzd ki a számítógéped az áramból (A számítógép, akkor is kap áramot, ha nincs bekapcsolva – néhány alapvető funkció működik; pld. így képes időzítő alapján bekapcsolni).

A fontos adatok tárolására még mindig a legjobb a ”jó öreg” HDD, vagy a ”nagyon új” felhő szolgáltatás.

Hozzászólás